0
Səbətim
Əlaqə: +994 70 600 19 00
0
Səbətim
Süfrələrin ləzzətli məhsulu

Süfrələrin ləzzətli məhsulu

Keçmişdən günümüzə türk yemək mədəniyyətində çox önəmli yeri olan lokum bir çox insanın süfrəsini ziyarət edən bir ləzzətdir. Qonaqlar, bayramlar, məclislər, əyləncələr və məclislərdə ən çox verilən ziyafətlər sırasında öz yerini tutub. Xoş söhbətləri və birlikdə keçirdikləri intim anları daha şirin edən lokum çox fərqli dadlara malik çeşidləri ilə diqqət çəkir. Hədiyyə mədəniyyətinin bir parçası olan lokumla yanaşı, şirniyyatlara da zövqlə üstünlük verilir. Çay söhbətlərinin və bayram məclislərinin bir nömrəli müşayiəti olan lokum və şirniyyatlarla birlikdə keçirdiyiniz vaxtı asanlıqla taclandıra bilərsiniz.

Osmanlı dövründən çox əhəmiyyətli bir yadigar olan lokum növləri 15-ci əsrdən etibarən süfrələrdə yer almağa davam edir. Geniş şəkildə istehlak edilən türk lokumunun bir çox çeşidi və növləri var. Meyvə ətirli, adi, qızılgül ətirli, qarışıq fındıq və naringi dilimli jele lokum kimi müxtəlif növlərdə 36 türk lokumu təklif olunur. Bundan başqa türk qəhvəsinin ən yaxşı müşayiəti olan şokoladlı drajelər də qənnadı növləri arasındadır. Şokoladın bənzərsiz dadının müxtəlif ləzzətlərlə çeşidləndiyi şokoladlı drajelər 22 çeşidi ilə diqqət çəkir. Meyvə və qoz-fındıqların yanında təzə ətirləri ilə ləzzətli söhbətlər təqdim edən konfetlər sayəsində imtiyazlı dad ziyafəti yaşaya bilərsiniz. Draje şokoladlarının xarici təbəqəsi uzun zəhmətdən sonra şəkər siropu və şokoladı birləşdirərək hazırlanır. Bu möhkəm və qoruyucu təbəqə qoz-fındıq və meyvələrlə birləşərək ağızda unikal dad yaradır. Bütün qənnadı məmulatları brendləri birlikdə keçirdikləri vaxtın daha xoş keçməsi üçün çalışırlar. Bu məqsədə xidmət etmək üçün müxtəlif formada və dadda 10 növ qənnadı məmulatı mövcuddur.


Türk mədəniyyətində mühüm yeri olan lokum yüksək kalorili bir qidadır. Ancaq dəvət zamanı az miqdarda yeməyin eybi yoxdur. İlk türk ləzzətləri bal, bəkməz və un qarışdırılaraq istehsal edilmişdir. Daha sonra nişasta və süni şəkər əlavə edilərək müasirləşdi. Daha çox nişasta, şəkər, su və təbii maddələrin birləşdirilib yoğrulması nəticəsində yaranan lokuma müxtəlif ləzzətlər əlavə edilir. Dad vermək üçün hazırlanmasında tez-tez püstə, kakao, qızılgül və qaymaq kimi müxtəlif ləzzətlərdən istifadə edilir. Dekorasiya mərhələsində lokum sortlarına püstə, fındıq, badam kimi qoz-fındıq əlavə edilir. Bütün bu mərhələlərdən sonra doyumsuz ləzzətlər yaranır. Lokum və qənnadı məmulatları istehsal edilərkən dad və keyfiyyətə üstünlük verilir. Qoz-fındıqdan meyvəyə, şəkərdən nişastaya qədər birinci keyfiyyətli inqrediyentlərdən istifadə edilməklə, ehtiyatla hazırlanmış qənnadı məmulatlarının və türk ləzzətlərinin dadını dada bilərsiniz. Süfrənizə ləzzətli və ləzzətli məhsullar daxil etməklə sevdiklərinizə praktik və tez təqdimat edə bilərsiniz.

LOKUMUN TARİXİ

Axtarış

Digər məqalələr