
Qurudulmuş çiyələk necə hazırlanır?
Çiyələk ən gözəl yay meyvələrindəndir. Xüsusilə hər fəsildə çiyələk dadını dadmaq istəyən şəxslər qurudulmuş çiyələk ala bilərlər. Təzə çiyələkdən hazırlanan məhsullar daha dadlıdır. Qurudulmuş çiyələkləri gigiyenik mühitdə, təbii və üzvi yolla əldə etmək vacibdir. ƏN etibarlı ünvan pestil.net kimi tanınır. Xidmət keyfiyyətinə verdiyi önəm və məhsullarının təbiiliyi ilə uzun illərdir ki, üstünlük verilən markadır.
Qurudulmuş çiyələyin faydaları nələrdir?
Qurudulmuş çiyələk təzə çiyələkdən daha az müalicəvi təsirə malikdir. Bu səbəbdən ishal və bağırsaq problemi olanlar qurudulmuş çiyələkləri rahatlıqla istehlak edə bilərlər. Eyni zamanda, çiyələkdə çoxlu vitamin və minerallar var. Qurudulmuş çiyələyin bəzi faydaları bunlardır:
- Çiyələyin tərkibində fosfor və dəmir var. Buna görə də qan dəyərlərini tənzimləyir.
- Qurudulmuş çiyələk güclü antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir. Beləliklə, immuniteti gücləndirir və xəstəliklərdən qoruyur.
- Qurudulmuş çiyələk maddələr mübadiləsini sürətləndirir. Bu, tez arıqlamağa kömək edir.
- Pis xolesterolu aşağı salmağa təsir göstərir. O, həmçinin qan dövranını tənzimləməyə kömək edir.
- Diş minasını gücləndirməyə kömək edir.
Qurudulmuş çiyələk ilə nə etməli?
Qurudulmuş çiyələkdən soyuq və isti çaylar hazırlanarkən istifadə olunur. Həm də tez-tez sağlam qəlyanaltı və ya qəlyanaltı kimi istehlak olunur. Qurudulmuş çiyələklərdən desertlər, təqdimatlar, tortlar və peçenyelər və kekslərdə də istifadə olunur. Qurudulmuş çiyələklərlə də möhtəşəm təqdimatlar hazırlanır.
Qurudulmuş çiyələk necə hazırlanır?
Çiyələklər 100 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən dörd saat saxlanılmalıdır. Əvvəlcə tepsinin altına kağız qoyulmalıdır. Çiyələklərin nəm qalmaması üçün hər bir sahənin bərabər olması təmin edilməlidir. Buna görə də çiyələklər sobadan çıxarıldıqdan sonra təxminən bir saat otaq temperaturunda saxlanılmalıdır.