0
Səbətim
Əlaqə: +994 70 600 19 00
0
Səbətim
Qarğıdalının növləri

Qarğıdalının növləri

Sevə-sevə istehlak edilən qarğıdalı, sevdiklərinizlə keçirdiyiniz xoş anları xoş bir dadla taclamağa kömək edir. Adətən qəlyanaltı qarğıdalı olaraq görülən bu növ paxlalılar asan hazırlanması və ləzzətli dadı ilə qonaqlara xidmət etmək üçün idealdır. Qarğıdalıları praktiki olaraq dəvətləriniz üçün hazırlayaraq müxtəlif formalarda süfrəyə verə bilərsiniz. O, həm də doyurucu və qidalandırıcı bir qəlyanaltı növüdür. Sağlam quruluşu və müxtəlif ədviyyatlara uyğunluğu ilə yüngül yemək vaxtı keçirmək istəyənlər üçün idealdır. Bundan əlavə, sözügedən taxıl da uzun müddət yemək hazırlamaq imkanınız olmadıqda aclıq hissini yatırmağa kömək edir. Lif baxımından çox zəngin olan qarğıdalı mədə turşusunu nəzarət altında saxlayır və beləliklə də uzun müddət toxluq hiss etmənizə kömək edir.
Qarğıdalı növləri hansılardır?
Qarğıdalı qəlyanaltılarının 6 növü var. Bunlardan birincisi popkorndur ki, bu da hər evin mütləq olmasıdır. İdeal temperatur təmin edilərsə, popkorndan ləzzət ala bilərsiniz. Çay vaxtı ən məşhur qəlyanaltı, şübhəsiz ki, qurudulmuş qarğıdalı sortlarıdır. Müxtəlif ədviyyatlarla ədviyyat edilərək hazırlanan souslu qarğıdalı qəlyanaltıları xüsusilə gecə və günorta çay saatlarının əvəzolunmazdır. Ailə ilə keçirdiyimiz xoş kino gecələrinin qonağı olan qarğıdalı qozalı qəlyanaltı əyləncəli forması və ləzzətli dadı ilə diqqət çəkir. Eyni şəkildə, qarğıdalı çubuqları və kvadrat qarğıdalı qəlyanaltıları da bu formalara daxildir. Bu qəlyanaltı qarğıdalını istədiyiniz zaman istehlak edib çayla müşayiət edə bilərsiniz. Gavurğa qarğıdalı yuyulmuş taxılların odadavamlı tavada və ya vərəqdə qovrulması nəticəsində alınan qarğıdalı növüdür. Xüsusilə sizi uzun müddət tox tutduğu və yüksək protein ehtiva etdiyi üçün idmançıların tez-tez üstünlük verdiyi bir növdür.

 

Qarğıdalı İstehlakının Faydaları Nələrdir?
Qarğıdalı tərkibindəki vitamin və minerallarla ən faydalı qoz-fındıq növləri arasındadır. Qidalanması ilə xəstəliklərdən qoruyan antioksidant taxıldır. Tərkibindəki yüksək miqdarda E vitamini ilə immunitet sistemini dəstəkləyir və qoruyur. Gündəlik karbohidrat, zülal və lipid ehtiyaclarının bir hissəsini ödəyən qidadır. Acılı qarğıdalı və qoz-fındıq yeyərək dadlı qəlyanaltı yeyərkən maddələr mübadiləsini gücləndirə bilərsiniz. Tərkibindəki B vitamini sayəsində sinir sisteminə də müsbət təsir göstərir. Sözügedən paxlalılar da fol turşusu ilə zəngin bir qidadır. Bu xüsusiyyəti ilə qadınların hamiləlik dövründə fol turşusu ehtiyacını qarşılamağa kömək edir. Uşağınıza sousda qarğıdalı və qoz-fındıq ilə sağlam yemək təklif edə bilsəniz, onun vitamin B12 qəbuluna da töhfə verə bilərsiniz. Tərkibində B12 olan qarğıdalı sortları qırmızı qan hüceyrələrinin istehsalını dəstəkləyir, buna görə də müntəzəm istehlakla anemiyanın qarşısını almaq imkanı var. Qarğıdalının faydaları arasında bədənin asanlıqla həzm olunmasını təmin etməsi də var.

XURMANIN BİLMƏDİYİNİZ FAYDALARI

Axtarış

Digər məqalələr