0
Səbətim
Əlaqə: +994 70 600 19 00
0
Səbətim
Leblebi

Leblebi

Noxud ölkəmizə xas qəlyanaltı olduğu üçün istehsal edilən qovrulmuş noxudun böyük hissəsi ölkə daxilində istehlaka təklif olunur. Noxud dad baxımından neytral bir quruluşa sahib olduğu üçün yeniliyə açıq bir xammaldır və istehlakçıların vərdişlərindən asılı olaraq şəkər və şokolad üzlüklü və ya souslu formalarda istehsal oluna bilməsi ona xüsusi əhəmiyyət verir. Qovrulmuş noxudun istehsal olunduğu bölgədən asılı olaraq dəyişsə də, bir çox növ qovrulmuş noxud istehsal edilərək ixrac edilir. Bu növlər; adi qovrulmuş noxud, duzlu qovrulmuş noxud, şəkərli qovrulmuş noxud, küncütdə qovrulmuş noxud, vanildə qovrulmuş noxud, kakaoda qovrulmuş noxud, qəhvədə qovrulmuş noxud, darçınlı qovrulmuş noxud, banan qızardılmış noxud, çiyələk noxud, qovrulmuş albalı noxud, çiyələk qovrulmuş noxud, kivi qovrulmuş noxud, nanə ilə qovrulmuş noxud, şokoladlı qovrulmuş noxud, mixək qovrulmuş noxud, ədviyyatlı qovrulmuş noxud, ədviyyatlı qovrulmuş noxud, qızardılmış noxud (qovrulmuş noxud) knoxud.

Qida və içkilərin gündəlik həyatda orqanizm üçün çox əhəmiyyətli yeri vardır. Xüsusilə yaxşı və pis qidalanma meyarlarına baxdıqda qida maddələrinin əhəmiyyətli təsirlərini və bu təsirlərin nəticələrini görmək olduqca mümkündür. Bu mənada istehlak edilən qidaların orqanizm üçün lazımlı olması və istehsal prosesində qida dəyərini itirməməsi kimi mühüm kriteriyaların olduğunu söyləmək düzgün olardı. Qidaların orqanizm üçün faydaları qatqıların istifadəsindən asılı olaraq dəyişir. Məlumdur ki, təbii yolla əldə edilən qidalar daha keyfiyyətli və daha səmərəli olur. Bundan əlavə, indi fərdlərin kənd təsərrüfatı məhsullarından fərqli sahələrdə və müxtəlif üsullarla istifadə etməsi, inkişaf edən texnologiya və sənaye ilə birlikdə qida sektorunda müxtəlifliyi artırmışdır. Bundan əlavə, keçmişdən bu günə qədər dəyişməz qalan qida əlavələri var. Bunlardan ən əhəmiyyətlisi, şübhəsiz ki, qəlyanaltı mədəniyyətinə daxil olan qoz-fındıq növləridir. Fındıq qədim zamanlardan geniş istifadə olunur və üstünlük verilən qəlyanaltıdır. Eyni zamanda bir çox qəlyanaltı sortları ilə müqayisədə insanlar üçün yüksək qida dəyəri, təbii yağları və vitaminləri ilə nisbətən sağlam bir görüntüyə malikdir.

QARĞIDALI ÇEŞİDLƏRİ

Axtarış

Digər məqalələr